Materiały przeznaczone do kontaktu  z żywnością i ich kontrola

/appFiles/site_180/images/autor/ZUp1WynBb6XzaKi.png

Autor: Klaudia Kałwa

Dodano: 23 listopada 2018
Materiały przeznaczone do kontaktu  z żywnością i ich kontrola

Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością, w tym opakowania, objęte są ścisłym nadzorem Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA). Muszą być one bezpieczne, nie mogą powodować niekorzystnych zmian w składzie żywności ani tym bardziej uwalniać do opakowanego produktu substancji w ilościach, które mogłyby stanowić potencjalne zagrożenie dla zdrowia. Czy wiesz, które substancje można stosować w opakowaniach żywności? Jak wygląda kontrola materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i kto dokonuje takiej kontroli?

Pozostało jeszcze 95% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 73 - Listopad 2024

okładka AJM73

Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II

Dostępny w wersji elektronicznej