Kary za fałszowanie żywności. Jak nie popełnić błędu w oznakowaniu produktu wolnego od GMO

Konsumenci, kupując produkty żywnościowe są przekonani, że zakupiony produkt sprosta ich potrzebom. Oczekują, że żywność ta będzie bezpieczna, tj. nie zagrozi ich zdrowiu, a surowce użyte przy jej produkcji będą spełniały najwyższe standardy jakości przewidziane przepisami prawa żywnościowego.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 81 - Lipiec 2025

Nowe białko, nowe ryzyko. Jak informować o potencjalnej alergii, gdy składnik nie jest na liście alergenów UE?
Dostępny w wersji elektronicznej