Ślad węglowy na etykietach produktów żywnościowych – od kiedy obowiązkowy?

/appFiles/site_180/images/autor/WBxA4KJgyVOiTeR.png

Autor: Katarzyna Kot

Dodano: 4 października 2021
Ślad węglowy na etykietach produktów żywnościowych – od kiedy obowiązkowy?

Badania skutków zmian klimatu wskazują, że głównym zagrożeniem rozwoju ekonomicznego i stanu środowiska w świecie są wysokie poziomy emisji gazów cieplarnianych (GHG) wynikające z nadmiernego wykorzystywania energii z paliw kopalnych oraz intensywnej produkcji rolniczej.

Pozostało jeszcze 97% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Słowa kluczowe:
etykietyślad węglowy

Najnowszy numer

Nr 73 - Listopad 2024

okładka AJM73

Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II

Dostępny w wersji elektronicznej