• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

Nr 38. styczeń 2022

  • Lista wydań
  • 2021
  • Nr 38. styczeń 2022

Błędy na etykietach w świetle orzecznictwa

  • 12 grudnia 2021

Producent soku z granatu umieścił na etykiecie informację „Poleca dietetyk M.K.”. Organ kontrolny uznał, że jest to oświadczenie zdrowotne oraz że umieszczenie ww. zwrotu wprowadza w błąd co do składu środka spożywczego. »

  • 2021Nr 38. styczeń 2022
Więcej

Tlenek etylenu (EtO) w żywności – jak zarządzać bezpieczeństwem

  • 12 grudnia 2021

Kraje europejskie i Wielka Brytania borykają się z narastającą liczbą wycofań produktów spożywczych z powodu wykrycia obecności tlenku etylenu. »

  • 2021Nr 38. styczeń 2022
Więcej

„Od pola do stołu” – rezolucja Parlamentu Europejskiego, cz. II

  • 12 grudnia 2021

Europejski Zielony Ład stanowi główny punkt programu działań politycznych Komisji. Jego głównym celem jest osiągnięcie zrównoważonego rozwoju i neutralności klimatycznej w Europie do 2050 roku, co ma posłużyć do przyciągnięcia inwestycji i stanowić czynnik wzrostu gospodarczego.  »

  • 2021Nr 38. styczeń 2022
Więcej

Ciała obce w przetwórstwie mięsa i drobiu — jak zapobiegać

  • 11 grudnia 2021

Zanieczyszczenie ciałami obcymi może mieć fatalny wpływ na sprzedaż mięsa i drobiu, ale najnowsze i coraz bardziej wyrafinowane technologie skutecznie zapobiegają tego typu zdarzeniom. »

  • 2021Nr 38. styczeń 2022
Więcej

Najważniejsze zasady wycofywania produktów z obrotu

  • 11 grudnia 2021

Wycofanie z rynku to dobrowolne i/lub obowiązkowe działanie polegające na wycofaniu produktu ze sprzedaży detalicznej lub dystrybucji. Niektóre możliwe zdarzenia, które mogą spowodować wycofanie, obejmują klęski żywiołowe (powódź, katastrofy naturalne, pożar), wypadki, błędy, przerwy w dostawie prądu, skażenie bakteryjne lub wirusowe, sytuacje pandemiczne i działania spowodowane przez człowieka (zamierzone skażenie, niewłaściwe oznakowanie, błędne oznakowanie alergenów). »

  • 2021Nr 38. styczeń 2022
Więcej

Nr 38 Styczeń 2022

  • 11 grudnia 2021
  • 2021Nr 38. styczeń 2022
Więcej

Sygnalista w firmie – kim jest i kiedy będzie chroniony

  • 15 listopada 2021
  • Anna Gąsecka

Ostatnio w różnych publikacjach przewija się wiele informacji, w których pojawia się termin „sygnalista”. Przyczyną jest bliskie (planowane na grudzień 2021 r.) wdrożenie do polskich przepisów postanowień unijnej dyrektywy w sprawie ochrony osób zgłaszających naruszenia prawa Unii. Kim jest sygnalista i jakie będą zasady jego ochrony? »

  • 2021Nr 38. styczeń 2022
Więcej
4008400940104011400640074012

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip