Probiotyki
Probiotyki to żywe mikroorganizmy, które wprowadzone odpowiedniej ilości wywołają pożądany efekt w organizmie człowieka. FAO/WHO precyzuje tę definicje, że probiotyki są żywymi mikroorganizmami – głównie bakteriami – które dodawane w odpowiednich ilościach powodują dobroczynne działanie na gospodarza Jest to rozszerzenie pojęcia, że te preparaty mogą być stosowane także w leczeniu zwierząt.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej