• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

Nr 45, lipiec/sierpień 2022

  • Lista wydań
  • 2022
  • Nr 45, lipiec/sierpień 2022

Czy Nutri-Score wprowadza w błąd?

  • 8 lipca 2022

Od chwili gdy w Polsce niektóre sieci handlowe wdrożyły ten dobrowolny system znakowania żywności, nie milkną głosy krytyki. I w zasadzie krytyczny stosunek do tego typu znakowania jest dominujący. Czy słusznie? »

  • 2022Nr 45, lipiec/sierpień 20...
Więcej

E.coli – jak zapobiegać zanieczyszczeniom krzyżowym

  • 8 lipca 2022
  • 2022Nr 45, lipiec/sierpień 20...
Więcej

Listeria monocytogenes badania przechowalnicze część I

  • 8 lipca 2022

Bardzo ważnym elementem w produkcji bezpiecznej żywności jest wysoka świadomość oraz zaangażowanie osób odpowiedzialnych za zarządzanie zakładem. Zróżnicowany zakres wiedzy i kompetencji wśród pracowników przedsiębiorstw oraz pracowników zespołów ds. jakości ma znaczący wpływ na poziom spełnienia standardów jakości i bezpieczeństwa żywności.  »

  • 2022Nr 45, lipiec/sierpień 20...
Więcej

Monakolina K: zmiana limitów

  • 8 lipca 2022

Od 22 czerwca w obrocie nie mogą znajdować się suplementy diety zawierające 3 mg lub więcej monakoliny. Rozporządzenie Komisji Europejskiej (UE) 022/860 z 1 czerwca 2022 r. zmieniające załącznik III do rozporządzenia (WE) nr 1925/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do monakolin ze sfermentowanego czerwonego ryżu nie przewidywało żadnego okresu przejściowego. »

  • 2022Nr 45, lipiec/sierpień 20...
Więcej

Współpraca z biznesem na rzecz przygotowań do wznowienia eksportu i powojennej odbudowy Ukrainy

  • 8 lipca 2022

Rozpoczyna się nabór polskich firm zainteresowanych wznowieniem eksportu i udziałem w odbudowie Ukrainy. Projekt Ministerstwa Rozwoju i Technologii zakłada współpracę na tym polu z biznesem. Polska Agencja Inwestycji i Handlu (PAIH) zostanie operatorem Programu. »

  • 2022Nr 45, lipiec/sierpień 20...
Więcej

Żywność z recyklingu tzw. Upcycled Food

  • 8 lipca 2022

Marnowanie żywności to globalny kryzys, który paradoksalnie towarzyszy niedoborom żywności. Obiecującym rozwiązaniem problemów związanych z brakiem bezpieczeństwa żywnościowego i marnotrawieniem żywności jest żywność z recyklingu. »

  • 2022Nr 45, lipiec/sierpień 20...
Więcej

Nr 45 Sierpień 2022

  • 8 lipca 2022
  • 2022Nr 45, lipiec/sierpień 20...
Więcej
4057406140624059406040584063

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip