Zmiany w wiodących normach i standardach dotyczących branży spożywczej
Świat pędzi coraz szybciej, przez co pojawia się coraz więcej skandali związanych z przemysłem spożywczym. W związku z tym przed sieciami handlowymi, twórcami standardów oraz samymi producentami stają coraz to nowe wyzwania – aby nadążyć za zmieniającym się światem, konieczne są modyfikacje i rozwój norm, a także dostosowanie ich do poszczególnych branż oraz grup producentów. Nie powinno więc dziwić, że standardy zarówno dla branży spożywczej, paszowej, jak i opakowaniowe nieustannie się zmieniają, co pokazały zeszły oraz obecny rok.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej