• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

Numer 32, lipiec 2021

  • Lista wydań
  • 2021
  • Numer 32, lipiec 2021

Jak uniknąć zagrożeń dla jakości produktu w czasie pakowania

  • 5 lipca 2021

Proces pakowania nie musi nieść ze sobą dodatkowych zagrożeń dla bezpieczeństwa żywności. Właściwa ich identyfikacja pozwoli uzyskać w pełni to, co powinno dawać opakowanie: ochronę produktu, zachowanie jego wartości czy przedłużenie okresu przydatności do spożycia. »

  • 2021Numer 32, lipiec 2021
Więcej

Jak wykorzystać kodowanie kolorami w systemie zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności

  • 5 lipca 2021

Zrozumieć ryzyko, które może wpłynąć na bezpieczeństwo żywności to jedno z pierwszych i najważniejszych zadań, z jakimi muszą zmierzyć się specjaliści ds. jakości i bezpieczeństwa żywności. Wiadomo, że patogeny przenoszone przez żywność powodują szereg komplikacji zdrowotnych, od łagodnej biegunki po niewydolność narządów, paraliż, zaburzenia neurologiczne, ślepotę a w skrajnych przypadkach nawet śmierć. System kodowania kolorami skutecznie pomaga zapobiegać ryzykownym zdarzeniom podczas produkcji i przetwórstwa żywności. »

  • 2021Numer 32, lipiec 2021
Więcej

Mącznik młynarek (Tenebrio molitor)

  • 5 lipca 2021

Komitet ds.Roślin, Zwierząt, Żywności i Pasz (sekcja Nowej Żywności i Bezpieczeństwa Toksykologicznego), złożony z przedstawicieli wszystkich krajów UE, 3 maja 2021 roku wydał pozytywną opinię w sprawie projektu aktu prawnego zezwalającego na wprowadzenie do obrotu mącznika młynarka jako nowej żywności. Termin mącznik młynarek odnosi się do larw chrząszcza Tenebrio molitor . »

  • 2021Numer 32, lipiec 2021
Więcej

Numer 32, lipiec 2021

  • 5 lipca 2021
  • 2021Numer 32, lipiec 2021
Więcej

Polski rynek produktów ekologicznych - szanse i zagrożenia

  • 4 lipca 2021

Analizując dane statystyczne dotyczące rynku produktów ekologicznych w Polsce można odnieść wrażenie, że nadchodzą złote czasy dla producentów żywności ekologicznej a konsumenci jeszcze nigdy wcześniej nie byli skłonni płacić za żywność ekologiczną tak chętnie, jak teraz. Jest jeszcze druga strona medalu, niestety mniej optymistyczna. Dynamikę wzrostu sprzedaży może skutecznie zahamować polski rolnik, który zwyczajnie nie nadąża z produkcją lub wyprodukowaną żywność sprzedaje poza granicami Polski. »

  • Aktualności
Więcej

Wyrok WSA w Warszawie - ważne rozstrzygnięcie

  • 4 lipca 2021

Internetowa prezentacja produktu - czyli jak nie wprowadzać konsumenta w błąd używając terminu “terapeutyczny” »

  • 2021Numer 32, lipiec 2021
Więcej
396239603961396339573958

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip