• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

AJM58

  • Lista wydań
  • 2023
  • AJM58

Arkusz opisu zagrożeń biologicznych przenoszonych przez żywność: Norowirus

  • 28 lipca 2023

Norowirusy (NoV) są główną przyczyną ostrego zapalenia żołądka i jelit u ludzi (AGE) przenoszonego drogą fekalno-oralną, we wszystkich grupach wiekowych łącznie. Norowirusy określane mianem małych okrągłych wirusów (small round structured viruses – SRSV) są jednymi z najmniejszych wirusów RNA (średnica 27–40 nm), mają symetrię kubiczną, nie mają otoczki i wypustek »

  • 2023AJM58
Więcej

Nr 58 Sierpień 2023

  • 28 lipca 2023
  • 2023AJM58
Więcej

Prawodawstwo UE dotyczące dobrostanu zwierząt: między zobowiązaniami a ograniczeniami

  • 28 lipca 2023

Przestarzałe przepisy UE dotyczące dobrostanu zwierząt są obecnie poddawane kompleksowej rewizji, której wynikiem będzie wniosek legislacyjny Komisji Europejskiej w drugiej połowie tego roku. »

  • 2023AJM58
Więcej

Surowce roślinne w suplementach diety: lepsze informowanie konsumentów

  • 28 lipca 2023

Wiele suplementów diety zawiera rośliny, które wykorzystywane są jako składniki leków roślinnych. Aby należycie poinformować konsumentów przed potencjalnymi skutkami, francuski Anses opublikował specjalne opracowanie o 118 roślinach leczniczych wykorzystywanych w suplementach diety. »

  • 2023AJM58
Więcej

Wymagania standardu IFS wersja 8: skrócony przewodnik

  • 28 lipca 2023

Zrozumienie i wdrożenie wymagań V8 międzynarodowych standardów (IFS) może mieć znaczący wpływ na bezpieczeństwo i jakość produktów żywnościowych w Twojej organizacji. Oto skrócony przewodnik krok po kroku, który pomoże lepiej zrozumieć i wdrożyć wymagania IFS V8. »

  • 2023AJM58
Więcej
42074204420542084206

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip