• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

AJM61

  • Lista wydań
  • 2023
  • AJM61

Azotany i azotyny

  • 6 listopada 2023

Komisja Europejska podjęła decyzję o obniżeniu dopuszczalnych wartości azotanów i azotynów w żywności. Nowe przepisy mają na celu ochronę zdrowia konsumentów przed bakteriami chorobotwórczymi, takimi jak Listeria, Salmonella i Clostridia, a jednocześnie zmniejszenie narażenia na nitrozoaminy, z których niektóre są uważane za rakotwórcze. »

  • Prawo o żywnościPrawo unijne
Więcej

Jaka jest alternatywa dla Nutri-Score?

  • 6 listopada 2023

Francja go kocha, Włochy go zakazały, a Niemcy próbują uzyskać nad nim większą kontrolę. Mowa oczywiście o Nutri-Score. »

  • Standardy jakości
Więcej

Lista kontrolna wdrażania nowego dostawcy. Część II

  • 6 listopada 2023

Dla każdego producenta żywności kluczowe jest dotrzymywanie harmonogramów produkcji, zapewnianie zgodności z przepisami. Jako producent żywności z pewnością masz już grupę godnych zaufania dostawców, jednak, jak pokazała pandemia COVID-19 i atak Rosji na Ukrainę, sytuacja może się bardzo szybko zmienić – czy to z powodu niedoboru surowców, niestabilności gospodarczej, czy nowych przepisów. »

  • Prawo o żywnościPrawo unijne
Więcej

Nr 61 Listopad 2023

  • 6 listopada 2023
  • 2023AJM61
Więcej

Projekt rozporządzenia MRIRW o znakowaniu miodu: na horyzoncie zmiany

  • 6 listopada 2023

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi prowadzi prace nad nowelizacją rozporządzenia w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych. Projekt zakłada wprowadzenie zmian w znakowaniu miodu informacją o miejscu pochodzenia (COOL). »

  • Bezpieczeństwo żywności...
Więcej

Wpływ standardów systemowych na realizację celów zrównoważonego rozwoju

  • 6 listopada 2023

Oczekiwania rynkowe zmuszają wiele organizacji do dostosowywania się do wymogów opisanych w różnych standardach systemowych, zarówno branżowych, jak i ogólnych. Interesującym zagadnieniem jest to, na ile i czy podporządkowanie się tym standardom zbliża daną organizację do spełnienia celów zrównoważonego rozwoju. »

  • Prawo o żywnościPrawo krajowe
Więcej
423342304234422942314232

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip