• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

AJM66

  • Lista wydań
  • 2024
  • AJM66

Kodeks postępowania UE dotyczący odpowiedzialnego prowadzenia działalności gospodarczej i praktyk marketingowych w branży spożywczej

  • 10 kwietnia 2024

W lipcu 2021 roku wprowadzono unijny Kodeks postępowania dotyczący odpowiedzialnego prowadzenia działalności gospodarczej i praktyk marketingowych w branży spożywczej, będący jednym z pierwszych rezultatów unijnej strategii „Od pola do stołu”. Jest to dobrowolna inicjatywa „średnich aktorów” łańcucha żywnościowego – producentów żywności, sprzedaży hurtowej i detalicznej, hotelarstwa i usług gastronomicznych – mająca na celu przyspieszenie przejścia na zrównoważony system żywnościowy. »

  • Standardy jakości
Więcej

Nr 66 Kwiecień 2024

  • 10 kwietnia 2024
  • 2024AJM66
Więcej

Polibromowane difenyloetery: analiza ryzyka

  • 10 kwietnia 2024

XX wiek zaznaczył się niezwykle dynamicznym rozwojem przemysłu chemicznego, co bezpośrednio przyczyniło się do masowego wdrożenia polimerów ropopochodnych i tworzyw sztucznych w codzienne życie.  »

  • Bezpieczeństwo żywności...
Więcej

Pozostałości leków weterynaryjnych u zwierząt i żywności: opublikowany raport EFSA za rok 2022

  • 10 kwietnia 2024

Raport 2022 podsumowuje dane z monitoringu obecności pozostałości leków weterynaryjnych i innych substancji u zwierząt i produktów pochodzenia zwierzęcego w krajach Unii Europejskiej, Islandii i Norwegii. »

  • Bezpieczeństwo żywności...
Więcej

Projekt nowelizacji rozporządzenia nr 853/2004

  • 10 kwietnia 2024

Projekt dotyczy wprowadzenia zmian w regulacjach dotyczących transportu tusz, udostępnienia nowych metod potwierdzających skuteczność pasteryzacji mleka oraz możliwości dodawania aromatów do jaj. »

  • Prawo o żywnościPrawo unijne
Więcej

Przeprowadzenie kontroli żywności przez organy upoważnione, część 1

  • 10 kwietnia 2024

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2017/625, w sprawie kontroli urzędowych i innych czynności urzędowych przeprowadzanych w celu zapewnienia stosowania prawa żywnościowego i paszowego oraz zasad dotyczących zdrowia i dobrostanu zwierząt, zdrowia roślin i środków ochrony roślin, stanowi podstawę do przeprowadzenia kontroli na obszarze UE, w tym również na obszarze Polski. Natomiast szczegóły tejże kontroli oparte są o regulacje wyrażone ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia. »

  • Prawo o żywnościPrawo unijne
Więcej

Substancje per- i polifluoroalkilowe (PFAS) w żywności i środowisku

  • 10 kwietnia 2024

Substancje per- i polifluoroalkilowe (PFAS) stanowią dużą grupę przemysłowych chemikaliów, które ze względu na swoje szczególne właściwości techniczne znajdują zastosowanie w licznych procesach przemysłowych i produktach konsumenckich. »

  • Bezpieczeństwo żywności...
Więcej

Wiadomości legislacyjne

  • 10 kwietnia 2024

Sektor produkcji żywności stoi w obliczu ciągłych wyzwań wynikających z nowych wymogów legislacyjnych. Zmiany te mogą mieć znaczący wpływ na sposób prowadzenia biznesu, wymagając od przedsiębiorstw elastyczności i ciągłej adaptacji do nowych regulacji. W tym wydaniu „Wiadomości legislacyjnych” skupiamy się na zestawieniu zmienionych aktów prawnych, które są kluczowe dla branży spożywczej od początku 2024 roku. »

  • Prawo o żywnościPrawo unijne
Więcej
42924289429542944296429142934290

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip