Foodomika (ang. foodomics): nowe podejście do żywności
Foodomika to dyscyplina badawcza, która analizuje i bada cały zestaw substancji obecnych w naszej żywności (ang. foodome). Wykorzystuje ona zaawansowane platformy analityczne do badania składu żywności, a tym samym jej właściwości odżywczych i wpływu na zdrowie. Wyniki badań z zakresu foodomiki już teraz mają bezpośredni wpływ na konsumentów i przemysł spożywczy a wszystko wskazuje na to, że ich wpływ na cały rynek żywnościowy będzie jeszcze większy.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej