Identyfikowalność w produkcji żywności
Identyfikowalność jest narzędziem zarządzania ryzykiem, które umożliwia podmiotom prowadzącym przedsiębiorstwa spożywcze lub władzom wycofanie lub odzyskanie produktów, które zostały uznane za niebezpieczne. Jest ona podstawą polityki UE w zakresie bezpieczeństwa żywności.
Z artykułu dowiesz się m.in.:
Co oznacza identyfikowalność dla producentów żywności
Dlaczego identyfikowalność jest potrzebna
Jakie są ramy prawne
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej