Przykłady praktyk w zakresie etykietowania, które mogą wprowadzić konsumentów w błąd
Etykiety to kluczowe narzędzie komunikacji między producentem a konsumentem. Powinny być źródłem rzetelnych i klarownych informacji, które pomogą w podjęciu świadomej decyzji zakupowej. Niestety, nie zawsze tak jest. Wiele produktów stosuje praktyki etykietowania, które mogą wprowadzać konsumentów w błąd, od nieprecyzyjnych informacji po wizualizacje sugerujące coś, czego produkt w rzeczywistości nie oferuje. W tym artykule przyjrzymy się przykładom takich działań, ich konsekwencjom oraz sposobom, jak ich unikać.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 75 - Styczeń 2025
Urzędowe kontrole: co musisz wiedzieć [(na podstawie rozporządzenia w sprawie kontroli urzędowych (C/2024/6481)]
Dostępny w wersji elektronicznej