Bezpieczeństwo środków aromatyzujących w Unii Europejskiej
Żywność jest nieodłącznym elementem naszego życia. Wraz z postępem technologicznym i naukowym, żywność jest coraz bardziej wzbogacana o dodatki, w tym środki aromatyzujące. Swobodny przepływ bezpiecznej i zdrowej żywności jest istotnym aspektem rynku wewnętrznego Unii Europejskiej. Aby zapewnić ochronę zdrowia ludzi, UE wprowadziła przepisy regulujące stosowanie środków aromatyzujących.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej