Salmonelloza: epidemiologia i patogeniczność, zwalczanie

Dodano: 10 marca 2024
Salmonelloza: epidemiologia i patogeniczność, zwalczanie

Nasilenie infekcji Salmonellą zależy od konkretnego szczepu odpowiedzialnego za infekcję i od stanu zdrowia żywiciela. Dzieci do 5. roku życia, osoby starsze i dorośli z obniżoną odpornością stanowią specyficzną grupę bardziej podatną na salmonellozę.

Pozostało jeszcze 98% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 73 - Listopad 2024

okładka AJM73

Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II

Dostępny w wersji elektronicznej