Zmiana kultury organizacyjnej: kluczowy element skutecznego zarządzania ryzykiem na przykładzie Listeria monocytogenes

Zakażenia wywołane przez Listeria monocytogenes nadal stanowią istotne zagrożenie dla bezpieczeństwa żywności, mimo wieloletnich wysiłków branży. Analiza przypadków pokazuje, że przyczyną wielu wybuchów zachorowań są nie tylko uchybienia systemowe, ale również niedostatki w kulturze organizacyjnej.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 81 - Lipiec 2025

Nowe białko, nowe ryzyko. Jak informować o potencjalnej alergii, gdy składnik nie jest na liście alergenów UE?
Dostępny w wersji elektronicznej