Zmiana kultury organizacyjnej: kluczowy element skutecznego zarządzania ryzykiem na przykładzie Listeria monocytogenes

Dodano: 10 czerwca 2025
Zmiana kultury organizacyjnej: kluczowy element skutecznego zarządzania ryzykiem na przykładzie Listeria monocytogenes

Zakażenia wywołane przez Listeria monocytogenes nadal stanowią istotne zagrożenie dla bezpieczeństwa żywności, mimo wieloletnich wysiłków branży. Analiza przypadków pokazuje, że przyczyną wielu wybuchów zachorowań są nie tylko uchybienia systemowe, ale również niedostatki w kulturze organizacyjnej.

Pozostało jeszcze 98% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 80 - Czerwiec 2025

2025-06-07 21_20_26-4 AJM 0080.pdf - Adobe Acrobat Reader (64-bit)

RNAi w roślinach genetycznie modyfikowanych: nowe podejście, nowe wyzwania

Dostępny w wersji elektronicznej