Sztuczna inteligencja (AI) w produkcji żywności
Wyzwania związane z ograniczeniem chorób przenoszonych przez żywność są wieloaspektowe i złożone oraz znacznie różnią się w zależności od regionu, kraju oraz konkretnego patogenu i żywności, której dotyczy problem. W wielu krajach obciążenie chorobami przenoszonymi przez żywność jest w zasadzie nieznane, głównie ze względu na brak zarówno systemów nadzoru zdrowia publicznego, jak i systematycznego nadzoru żywności pod kątem patogenów przenoszonych przez żywność. Jak można w tym celu wykorzystać AI?
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej