Składniki bioaktywne w żywności funkcjonalnej
Żywność funkcjonalna jest to żywność zawierająca składniki niezbędne dla organizmu człowieka, a ponadto wykazująca udokumentowany naukowo korzystny wpływ na poprawę zdrowia, samopoczucia człowieka, oraz zmniejszenie ryzyka chorób. Taka żywność powinna wchodzić w skład prawidłowej diety w postaci normalnej żywności, a nie przybierać formy kapsułek i pigułek.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Słowa kluczowe:
żywność funkcjonalnaPodobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej