Składniki białkowe w mieszankach paszowych dla kurcząt brojlerów, wpływ na wartość poubojową mięsa
Mięso drobiowe obok mięsa wieprzowego jest najchętniej wybieranym gatunkiem mięs w Polsce. Coraz częściej do łask wracają podroby jadalne. Przy wyborze produktów mięsnych konsumenci zwracają uwagę na ich jakość i sensorykę. Jakość mięsa zależna jest od czynników genetycznych, środowiskowych, obrotu przedubojowego a także żywienia. Każda zmiana w żywieniu, składu dawki pokarmowej ma wpływ na wskaźniki odchowu i wartość rzeźną kurcząt i zwierząt rzeźnych.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej