Niedobory mikro- i makroelementów, a żywność

Dodano: 2 października 2020
Niedobory mikro- i makroelementów, a żywność

Występujące niedobory substancji mineralnych dotyczą głównie wapnia, żelaza i jodu, a także często cynku, magnezu, selenu oraz chromu. Nie dobory tylko niektórych z nich można uzupełniać, z uwagi na różnorodną przyswajalność związków chemicznych, w których występują w żywności. 

Pozostało jeszcze 97% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 81 - Lipiec 2025

okładka AJM81

Nowe białko, nowe ryzyko. Jak informować o potencjalnej alergii, gdy składnik nie jest na liście alergenów UE?

Dostępny w wersji elektronicznej