Roślinne zamienniki/analogi jaj
Szacuje się, że w Europie do 2030 roku popyt na jajka wzrośnie o 20%. Niestety, w ciągu ostatnich dziesięcioleci kilka krytycznych czynników wpłynęło na przemysł jajczarski. Wśród nich są narastające problemy związane z alergiami na jajka oraz ciągłe dyskusje na temat wpływu spożywania jaj, na poziom cholesterolu we krwi.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 78 - Kwiecień 2025

Skuteczna kontrola mycia i dezynfekcji w produkcji żywności – jak zapewnić bezpieczeństwo i zgodność z przepisami
Dostępny w wersji elektronicznej