Biofilmy bakteryjne w produkcji żywności

Dodano: 2 lipca 2020
Biofilmy bakteryjne w produkcji żywności

Jak tworzą się biofilmy bakteryjne na powierzchniach abiotycznych w środowisku produkcji żywności? Jakie są najnowsze metody kontroli i walki z biofilmami? Czy substancje pochodzenia naturalnego można wykorzystywać w procesie mycia, czyszczenia i dezynfekcji, biorąc pod uwagę możliwość tworzenia się biofilmów?

Pozostało jeszcze 98% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Słowa kluczowe:
bakteriaprodukcja

Najnowszy numer

Nr 73 - Listopad 2024

okładka AJM73

Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II

Dostępny w wersji elektronicznej