Najnowsze technologie dla bezpieczeństwa żywności
Nowoczesne technologie służące bezpieczeństwu żywności, choć wydają się kosztowne, pozwalają zaoszczędzić, ponieważ dzięki nim możemy uniknąć strat związanych np. z wycofaniem ze sprzedaży całej partii artykułów, rozpatrzeniem masowych reklamacji czy nawet konsekwencji prawnych. W artykule poruszamy dwa aspekty bezpieczeństwa żywności – wykrywanie ciał obcych w produktach oraz kontrolę czystości mikrobiologicznej środowiska produkcji. Prezentujemy dwie konkretne technologie przydatne w tych dziedzinach.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej