PQS - szansą dla polskich producentów wieprzowiny

System PQS to polski system jakości mięsa wieprzowego został opracowany w celu możliwości wytwarzania wysokiej jakości mięsa wieprzowego, który został opracowany przez Polski Związek Hodowców Trzody Chlewnej “Polsus” oraz “Związek Polskie Mięso”. Celem tego programu certyfikacyjnego jest zagwarantowanie wysokiej jakości produktu na coraz bardziej konkurencyjnym rynku.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 85 - Listopad 2025

Zapobieganie marnowaniu żywności po nowelizacji dyrektywy odpadowej: co dokładnie zmienia Dyrektywa (UE) 2025/1892 i jak się przygotować
Dostępny w wersji elektronicznej





/WiedzaiPraktyka
/wip