• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

Nr 43, czerwiec 2022

  • Lista wydań
  • 2022
  • Nr 43, czerwiec 2022

Certyfikat SQF wersja 9.Który program jest dla mnie odpowiedni?

  • 8 maja 2022

Program Bezpiecznej Jakości Żywności (SQF) to kompleksowy program dotyczący bezpieczeństwa żywności, w którym uczestniczą firmy handlowe i producenci żywności na całym świecie. Program SGF ma szczególne znaczenie w przypadku importu i eksportu produktów spożywczych. »

  • 2022Nr 43, czerwiec 2022
Więcej

Handel na odległość. Jakie nowe obowiązki mają producenci żywności sprzedający stacjonarnie i w sklepach online

  • 8 maja 2022

Producenci żywności handlujący w sieci mają nowe obowiązki. Wszystko za sprawą nowelizacji prawa konsumenckiego wynikającej z konieczności implementacji unijnych regulacji, tzw. dyrektywy Omnibus. Zmiany dotyczą głównych ustaw konsumenckich: ustawy o prawach konsumenta, ustawy o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym, ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów, ustawy o informowaniu o cenach towarów i usług. »

  • 2022Nr 43, czerwiec 2022
Więcej

Import produktów rolnictwa ekologicznego z państw trzecich

  • 8 maja 2022
  • 2022Nr 43, czerwiec 2022
Więcej

Perspektywy rolnictwa w UE 2021–2031 a zachowania konsumentów mające wpływ na rynki mięsa i nabiału

  • 8 maja 2022

W nadchodzącej dekadzie rynki mięsa i nabiału będą pod wpływem zrównoważonego rozwoju, obaw społecznych i zdrowotnych, zarówno pod względem rodzajów produkcji, jak i wzorców konsumpcji. To tylko kilka prognoz z raportu „Perspektywy rolnictwa Unii Europejskiej na lata 2021–2031”, opublikowanego przez Komisję Europejską. »

  • 2022Nr 43, czerwiec 2022
Więcej

Ramy prawne dla zrównoważonych systemów żywnościowych

  • 8 maja 2022

Propozycja ram prawnych dla zrównoważonych systemów żywnościowych (FSFS) jest jedną z flagowych inicjatyw strategii „Od pola do stołu”. Jak zapowiedziano w Strategii, zostanie on przyjęty przez Komisję do końca 2023 roku. »

  • 2022Nr 43, czerwiec 2022
Więcej

Zalecenia w sprawie monitorowania furanów i alkilofuranów w żywności

  • 8 maja 2022

Furan jest związkiem chemicznym należącym do eterów aromatycznych wykorzystywanym w przemyśle chemicznym do syntezy innych substancji chemicznych. Obecność furanu stwierdzono w wielu produktach żywnościowych poddawanych obróbce cieplnej. Doniesienia o jego potencjalnym toksycznym i kancerogennym wpływie na zdrowie człowieka spowodowały wzrost zainteresowania zawartością, pochodzeniem i mechanizmami powstawania furanu w żywności. »

  • 2022Nr 43, czerwiec 2022
Więcej

Norowirusy. Kontrola higieny pracowników

  • 8 maja 2022

Firmy z branży spożywczej powinny zawsze dążyć do unikania wszelkich problemów związanych z higieną osobistą pracowników. Muszą istnieć programy i szkolenia mające na celu poprawę higieny osobistej pracowników, które obejmują wiedzę na temat chorób przenoszonych przez żywność, odpowiedzialności pracownika, odpowiedzialności kierownictwa i usług stron trzecich. »

  • 2022Nr 43, czerwiec 2022
Więcej

Nr 43 Czerwiec 2022

  • 8 maja 2022
  • 2022Nr 43, czerwiec 2022
Więcej
40444045405040494046405140474048

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip