E. coli jednym z najczęstszych źródeł zakażeń

Dodano: 29 czerwca 2019

Mikroorganizmy, które będą namnażać się w żywności to te które przetrwają działalność selektywną czynników fizycznych i biologicznych oraz warunki transportu i przechowywania. Jest więc konieczność znajomości sposobu działania tych parametrów i ich współdziałanie w celu określenia szybkości namnażania i konsekwencje ich rozwoju (zatrucia). 

Pozostało jeszcze 95% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 79 - Maj 2025

okładka AJM79

Jak skutecznie wdrożyć program monitorowania środowiska w zakładzie produkcyjnym?

Dostępny w wersji elektronicznej