E. coli jednym z najczęstszych źródeł zakażeń
Mikroorganizmy, które będą namnażać się w żywności to te które przetrwają działalność selektywną czynników fizycznych i biologicznych oraz warunki transportu i przechowywania. Jest więc konieczność znajomości sposobu działania tych parametrów i ich współdziałanie w celu określenia szybkości namnażania i konsekwencje ich rozwoju (zatrucia).
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 73 - Listopad 2024
Wykrywanie alergenów: zanieczyszczenia krzyżowe, część II
Dostępny w wersji elektronicznej