Bezpieczeństwo mikrobiologiczne i jakość żywności mrożonej - owoce

W dzisiejszych czasach znacznie wzrosła rola owoców i warzyw w odżywianiu, stąd też wiele krajów podjęło różne inicjatywy, aby zachęcać konsumentów do spożywania ich w większych ilościach. Wraz z rosnącymi wymaganiami konsumentów dotyczącymi różnorodności i dostępności oraz zmieniająca się struktura światowego handlu doprowadziła do wzrostu popytu na owoce i warzywa.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 81 - Lipiec 2025

Nowe białko, nowe ryzyko. Jak informować o potencjalnej alergii, gdy składnik nie jest na liście alergenów UE?
Dostępny w wersji elektronicznej