Przechowywanie mrożonej żywności
Warunki przechowalnicze przede wszystkim mrożonej żywności mają istotny wpływ na jej jakość. Jednym z parametrów decydujących jest temperatura. Wpływ innych czynników jest ograniczony w miarę wprowadzania coraz niższej temperatury przechowalniczej. Warunki chłodnicze pozostają w stanie równowagi, gdy ilość ciepła i wilgotność dopływająca do pomieszczenia jest równa ilości ciepła i wilgoci odprowadzanej przez układ chłodniczy.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Najnowszy numer
Nr 74 - Grudzień 2024
Przygotuj się do kontroli PIS!
Dostępny w wersji elektronicznej