Przechowywanie mrożonej żywności

Dodano: 1 października 2019
Przechowywanie mrożonej żywności

Warunki przechowalnicze przede wszystkim mrożonej żywności mają istotny wpływ na jej jakość. Jednym z parametrów decydujących jest temperatura. Wpływ innych czynników jest ograniczony w miarę wprowadzania coraz niższej temperatury przechowalniczej. Warunki chłodnicze pozostają w stanie równowagi, gdy ilość ciepła i wilgotność dopływająca do pomieszczenia jest równa ilości ciepła i wilgoci odprowadzanej przez układ chłodniczy. 

Pozostało jeszcze 97 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 11 - Nr 11, Październik 2019

OkladkaJMNR11

Bezpieczny łańcuch żywności w systemie GMP+

Dostępny w wersji elektronicznej