Normy mikrobiologiczne dla przypraw

Rośliny przyprawowe są powszechnie stosowane w przemyśle spożywczym, gastronomii oraz w gospodarstwach domowych, a ich bezpieczeństwem zdrowotnym zainteresowany jest każdy konsument. Zioła lecznicze i przyprawy mogą ulec zanieczyszczeniu w drodze pierwotnego skażenia przez drobnoustroje bytujące w glebie, ale także przez skażoną wodę, powietrze, a także zwierzęta czy człowieka. Normy mikrobiologiczne dla żywności są wyznaczane przede wszystkim przez standardy prawodawstwa unijnego, a metody badań opierają się o standardy ISO.
Dołącz do prenumeratorów magazynu
"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"
Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
- Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
- Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
- Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.
Logowanie
Podobne artykuły
Zobacz również
Kategorie
Najnowszy numer
Nr 26 - Numer 26, styczeń 2021 r.

Projekt ustawy o zmianie ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz niektórych innych ustaw
Dostępny w wersji elektronicznej