• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

AJM51

  • Lista wydań
  • 2023
  • AJM51

Fałszowanie żywności – lista kontrolna

  • 9 stycznia 2023
  • Katarzyna Kot

Ze względu na ciągłe wyzwania związane z integralnością, niejednoznaczne definicje i brak konkretnych wytycznych, producenci pozostają narażeni na fałszowanie żywności. Pojęcie zafałszowanej żywności nie jest niestety jednoznacznie zdefiniowane, co doprowadziło do stworzenia różnych definicji przez naukowców, jak również organy regulacyjne. »

  • 2023AJM51
Więcej

Fałszowanie żywności – lista kontrolna

  • 9 stycznia 2023
  • Katarzyna Kot

Ze względu na ciągłe wyzwania związane z integralnością, niejednoznaczne definicje i brak konkretnych wytycznych, producenci pozostają narażeni na fałszowanie żywności. Pojęcie zafałszowanej żywności nie jest niestety jednoznacznie zdefiniowane, co doprowadziło do stworzenia różnych definicji przez naukowców,jak również organy regulacyjne. »

  • 2023AJM51
Więcej

Nowy wykaz grzybów dopuszczonych do stosowania w żywności część 1

  • 9 stycznia 2023

Od 3 grudnia 2022 r. obowiązuje nowy krajowy wykaz grzybów dopuszczonych do stosowania w produkcji żywności. »

  • 2023AJM51
Więcej

Nr 51 Styczeń 2023

  • 9 stycznia 2023
  • 2023AJM51
Więcej

System jakości dla początkujących – krok po kroku od zera do IFS GLOBAL MARKETS część 3

  • 9 stycznia 2023

System IFS Global Markets jest idealną alternatywą dla małych i początkujących przedsiębiorstw spożywczych, które nie są w stanie od razu sprostać wymaganiom IFS Food Standard. »

  • 2023AJM51
Więcej

Znakowanie z przodu opakowania a właściwości odżywcze produktów spożywczych – wyzwania dla producentów

  • 9 stycznia 2023

Zmiany demograficzne zachodzące w populacji europejskiej, a przede wszystkim postępujący wzrost średniej wieku, a także oczekiwanej długości życia w chwili urodzenia, wraz z rosnącą częstością występowania czynników ryzyka związanych z wiekiem, sprawiają, że związek diety ze zdrowiem staje się jeszcze ważniejszy i trudniejszy do interpretacji. »

  • 2023AJM51
Więcej

Znakowanie z przodu opakowania a właściwości odżywcze produktów spożywczych – wyzwania dla producentów

  • 9 stycznia 2023

Zmiany demograficzne zachodzące w populacji europejskiej, a przede wszystkim postępujący wzrost średniej wieku, a także oczekiwanej długości życia w chwili urodzenia, wraz z rosnącą częstością występowania czynników ryzyka związanych z wiekiem, sprawiają, że związek diety ze zdrowiem staje się jeszcze ważniejszy i trudniejszy do interpretacji. »

  • 2023AJM51
Więcej
4115411641214120411941174118

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip