• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

AJM52

  • Lista wydań
  • 2023
  • AJM52

BIOHAZ: Poradnik dotyczący oznaczania dat i powiązanych informacji na temat żywności

  • 8 lutego 2023

Po otwarciu opakowania produktu spożywczego może dojść do zanieczyszczenia, wprowadzenia nowych patogenów do żywności. Ustalenie limitu czasu spożycia po otwarciu opakowania (drugorzędny okres przydatności do spożycia) jest złożone ze względu na wiele czynników wpływających i luki informacyjne. Poznaj drzewo decyzyjne opracowane przez BIOHAZ, które pozwoli Ci ustalić bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktów spożywczych po otwarciu. »

  • 2023AJM52
Więcej

Mikrobiologia prognostyczna: przydatne programy

  • 8 lutego 2023

Mikrobiologia prognostyczna polega na przewidywaniu zachowań mikroorganizmów w żywności z wykorzystaniem modeli matematycznych. Model prognostyczny w przypadku mikrobiologii jest specjalnym opisem korelacji pomiędzy zaobserwowanymi reakcjami oraz czynnikami odpowiedzialnymi za pojawienie się tych reakcji. »

  • 2023AJM52
Więcej

Nowy wykaz grzybów dopuszczonych do stosowania w żywności. Część 3

  • 8 lutego 2023

Od 3 grudnia 2022 r. obowiązuje nowy krajowy wykaz grzybów dopuszczonych do stosowania w produkcji żywności. »

  • 2023AJM52
Więcej

Nr 52 Luty 2023

  • 8 lutego 2023
  • 2023AJM52
Więcej

Opakowania do żywności – nowelizacja

  • 8 lutego 2023

Unijna polityka bezpieczeństwa żywności obejmuje przepisy dotyczące materiałów mających kontakt z żywnością (FCM), które są obecnie nadzorowane na mocy rozporządzenia WE 1935/2004 w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością (np. opakowań, przyborów kuchennych i zastawy stołowej, materiałów, maszyn i urządzeń stosowanych wprodukcji i transporcie żywności). »

  • 2023AJM52
Więcej

Suplementy diety a produkty z pogranicza

  • 8 lutego 2023

Ustawodawstwo europejskie nie przewiduje, aby jeden i ten sam produkt należał do dwóch różnych kategorii. Za właściwą klasyfikację odpowiada podmiot wprowadzający dany produkt do obrotu pod swoją marką lub znakiem towarowym. Niewłaściwa klasyfikacja może skutkować decyzją organów nadzoru o jego wstrzymaniu/wycofaniu z obrotu. »

  • 2023AJM52
Więcej
412841314132412741294130

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip