• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

AJM53

  • Lista wydań
  • 2023
  • AJM53

Barwniki w piekarnictwie i cukiernictwie

  • 10 marca 2023

Wszystkie dodatki do określonych kategorii żywności reguluje rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) na 1333/2008 z 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności. Unijny wykaz dodatków do żywności obejmuje barwniki, substancje słodzące oraz dodatki inne niż barwniki i substancje słodzące »

  • 2023AJM53
Więcej

Inteligentne opakowania do żywności

  • 10 marca 2023

Monitoring temperatury w produktach żywnościowych ma kluczowe znaczenie dla zapewnienia bezpiecznych i wysokiej jakości produktów oraz ograniczenia marnowania żywności. Jednym ze sposobów kontrolowania historii temperatury produktu, od procesu pakowania do konsumpcji, jest wdrożenie czasowych wskaźników temperatury. Etykiety te stale monitorują i odzwierciedlają historię temperatury w całym łańcuchu chłodniczym w prosty i ekonomiczny sposób. Kilka różnych technologii TTI zostało przebadanych w warunkach laboratoryjnych i zostało opublikowanych w literaturze naukowej. »

  • 2023AJM53
Więcej

Kultura bezpieczeństwa żywności w praktyce

  • 10 marca 2023

Upewnij się, że członkowie Twojego zespołu ds. bezpiecznej produkcji i jakości są gotowi do przewodzenia kulturze bezpieczeństwa żywności i mają odpowiednie warunki, by wykonywać swoją pracę. »

  • 2023AJM53
Więcej

Kultura bezpieczeństwa żywności w praktyce

  • 10 marca 2023

Upewnij się, że członkowie Twojego zespołu ds. bezpiecznej produkcji i jakości są gotowi do przewodzenia kulturze bezpieczeństwa żywności i mają odpowiednie warunki, by wykonywać swoją pracę. »

  • 2023AJM53
Więcej

Owady wpisane na listę nowej żywności. Entomofagia w Unii Europejskiej?

  • 10 marca 2023

W dniu 3 stycznia 2023 r. wprowadzone zostało nowe rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) zezwalające na wprowadzenie na rynek częściowo odtłuszczonego proszku z Acheta domesticus (świerszcza domowego) jako nowej żywności. »

  • 2023AJM53
Więcej

Shaping the new rules of food – poznaj najnowsze trendy w produkcji i rozwoju żywności

  • 10 marca 2023

Sektor spożywczy zawsze starał się dać konsumentom to, czego chcą, ale w tym roku nowe technologie i nowe pomysły stawiają branżę w zupełnie innym świetle. Ponieważ napięta sytuacja w gospodarce i wysoka stopa inflacji nadal stanowią wyzwanie dla biznesu, firmy z branży spożywczej szukają nowych sposobów na zdobycie kolejnych klientów. »

  • 2023AJM53
Więcej

Nr 53 Marzec 2023

  • 10 marca 2023
  • 2023AJM53
Więcej
4146414141424143414541444147

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip