• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

AJM54

  • Lista wydań
  • 2023
  • AJM54

Novel Food: Kto odpowiada za weryfikację statusu żywności jako nowej w rozumieniu przepisów rozporządzenia 2015/2283?

  • 4 kwietnia 2023

Wprowadzenie do obrotu nowej żywności/składnika wymaga uprzedniego zezwolenia europejskiego, które określa specyfikację nowej żywności i warunki jej stosowania (dawka, matryca żywności itp.). Sprawdź, jakie obowiązki mają przedsiębiorcy wprowadzający na rynek żywność w świetle przepisów rozporządzenia 2015/2283. »

  • 2023AJM54
Więcej

Poznaj projekt wytycznych CCFH dotyczących zarządzania ogniskami chorób przenoszonych przez żywność

  • 4 kwietnia 2023

Komitet ds. Higieny Żywności Kodeksu Żywnościowego (CCFH) opublikował poprawiony projekt wytycznych dotyczących zarządzania ogniskami chorób przenoszonych przez żywność związanymi z zagrożeniami mikrobiologicznymi. »

  • 2023AJM54
Więcej

Stop ekościemie: poznaj propozycję KE dotyczącą stosowania oświadczeń typu „greenwashing”

  • 4 kwietnia 2023
  • Katarzyna Kot

Wniosek z 22 marca 2023 r., jaki przedstawiła KE, ma na celu ochronę konsumentów i położenie kresu „greenwashingowi”. »

  • 2023AJM54
Więcej

Wyrok TSUE: Obliczanie wartości energetycznej i ilości składników odżywczych – możliwość podania takich informacji w odniesieniu do żywności po przygotowaniu

  • 4 kwietnia 2023

Sprawdź, jakie są możliwości obliczania wartości energetycznej i ilości składników odżywczych w odniesieniu do żywności po przygotowaniu. »

  • 2023AJM54
Więcej

Nr 54 Kwiecień 2023

  • 4 kwietnia 2023
  • 2023AJM54
Więcej

Stop ekościemie: poznaj propozycję KE dotyczącą stosowania oświadczeń typu „greenwashing”

  • 4 kwietnia 2023
  • Katarzyna Kot

Wniosek z 22 marca 2023 r., jaki przedstawiła KE, ma na celu ochronę konsumentów i położenie kresu „greenwashingowi”. »

  • 2023AJM54
Więcej

Weryfikacja systemu HACCP: na podstawie przewodnika w zakresie urzędowej oceny weryfikacyjnej systemu HACCP. Część I

  • 4 kwietnia 2023

Urzędowe organy nadzoru mogą prowadzić audyty planów HACCP, aby potwierdzić, że system HACCP funkcjonuje efektywnie z punktu widzenia zapewnienia bezpieczeństwa żywności. »

  • 2023AJM54
Więcej
4155415441574156415141524153

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip