• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

AJM56

  • Lista wydań
  • 2023
  • AJM56

Akademia Prawa Żywnościowego cz. 2

  • 12 czerwca 2023

Gdzie znajdziesz kluczowe definicje? »

  • 2023AJM56
Więcej

Analiza ryzyka w teorii i praktyce

  • 12 czerwca 2023

Rozporządzenie nr 178/2002 ustanawia następujące zasady ogólne prawa żywnościowego: zasadę celowości, zasadę analizy ryzyka, zasadę ostrożności, zasadę ochrony konsumentów oraz dwie zasady przejrzystości działania organów administracji publicznej w sprawach związanych z bezpieczeństwem żywności, do których zaliczamy zasadę konsultacji społecznych oraz zasadę prawa do informacji publicznej. »

  • 2023AJM56
Więcej

FAO/WHO dokonują przeglądu wytycznych Kodeksu dotyczących przed- i pozbiorczej kontroli Campylobacter u drobiu

  • 12 czerwca 2023

Spotkanie JERMA odbyło się w Rzymie we Włoszech w dniach 6–10 lutego 2023 r. Tematem spotkania była pierwotna produkcja brojlerów, od umieszczania piskląt w zakładach produkcyjnych po obsługę konsumenta, a celem była identyfikacja i ocena środków zwalczania Campylobacter u brojlerów w łańcuchu produkcyjnym. »

  • 2023AJM56
Więcej

Kategorie żywności na potrzeby stosowania dodatków

  • 12 czerwca 2023

Zasady włączania dodatków do produktów spożywczych są oparte na kategoriach żywności. W praktycznym zastosowaniu oznacza to, że zanim zastosuje się dodatek zgodnie z przepisami, musimy najpierw określić, do której kategorii należy dany produkt spożywczy, w którym planujemy wykorzystać ten dodatek. »

  • 2023AJM56
Więcej

Nr 56 Czerwiec 2023

  • 12 czerwca 2023
  • 2023AJM56
Więcej

Sztuczna inteligencja (AI) w przemyśle spożywczym

  • 12 czerwca 2023

Na przestrzeni lat widzieliśmy wiele innowacji związanych z obsługą, produkcją, pakowaniem i dystrybucją żywności. Wszystkie te zmiany mają na celu ochronę zdrowia publicznego i stworzenie bardziej wydajnego i zrównoważonego przemysłu spożywczego. Poniżej przedstawiamy sposoby, jak sztuczna inteligencja (AI) pomaga przemysłowi spożywczemu. »

  • 2023AJM56
Więcej
419341904191419241884189

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip