Listeria monocytogenes

Dodano: 25 sierpnia 2020
Listeria monocytogenes

Kiedy L. monocytogenes pojawiła się jako ważny patogen żywności, opublikowano wiele badań, w których opisano obecność organizmu w wielu produktach spożywczych. Biorąc pod uwagę wszechobecną naturę L. monocytogenes, nie było to zaskakujące. Chociaż L. monocytogenes została znaleziona w wielu produktach żywnościowych, nie wszystkie pokarmy, które mogą być siedliskiem organizmu, były powiązane z wybuchami listeriozy.

Pozostało jeszcze 97 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 27 - Numer 27, luty 2021

Okładka_JM

Gluten – regulacje szczególne. Jak informować o obecności glutenu

Dostępny w wersji elektronicznej