• Bezpieczeństwo żywienia
  • Orzecznictwo
  • |
  • Z praktyki
  • |
  • Znakowanie produktów
  • |
  • Podcasty
  • |
  • Strefa innowatora
  • Bezpieczeństwo ŻywnościBezpieczeństwo Żywności
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Orzecznictwo
  • Z praktyki
  • Znakowanie produktów
  • Podcasty
  • Strefa innowatora

Nr 11, Październik 2019

  • Lista wydań
  • 2019
  • Nr 11, Październik 2019

Bezpieczny łańcuch paszowy w systemie GMP+

  • 1 października 2019

W roku 1992, po serii poważnych incydentów związanych z zanieczyszczeniem materiałów paszowych, przedstawiciele holenderskiego przemysłu paszowego postanowili stworzyć system certyfikacji gwarantujący bezpieczeństwo pasz. Dostrzeżono zapotrzebowanie na bardziej efektywny nadzór nad łańcuchem pasz, który jest przecież częścią łańcucha żywnościowego. Bezpieczne pasze to bezpieczeństwo zdrowotne ludzi.  »

  • Baza wiedzyAktualności
Więcej

Etykietowanie żywności

  • 1 października 2019

Informacje umieszczane na produktach spożywczych są bardzo istotnym elementem całości produktu i powinny być one dostoswane zarówno do istniejących rozporządzeń jak przede wszystkim do potrzeb konsumenta. Dostarczanie informacji żywieniowych jest obligatoryjne. »

  • Baza wiedzyZnakowanie produktów
Więcej

Jakie możliwości daje nam prawo karne na obronę przed niedozwolonym naśladownictwem produktu?[1]

  • 1 października 2019
  • Baza wiedzyOrzecznictwo
Więcej

Przechowywanie mrożonej żywności

  • 1 października 2019

Warunki przechowalnicze przede wszystkim mrożonej żywności mają istotny wpływ na jej jakość. Jednym z parametrów decydujących jest temperatura. Wpływ innych czynników jest ograniczony w miarę wprowadzania coraz niższej temperatury przechowalniczej. Warunki chłodnicze pozostają w stanie równowagi, gdy ilość ciepła i wilgotność dopływająca do pomieszczenia jest równa ilości ciepła i wilgoci odprowadzanej przez układ chłodniczy.  »

  • Baza wiedzyZnakowanie produktów
Więcej

Bezpieczeństwo żywności w praktyce

  • 1 października 2019
  • 2019Nr 11, Październik 2019
Więcej
37583760375937613763

Akty prawne

E-booki

Wzory dokumentów

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz urpawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip

wiper-pixel