Czynniki warunkujące skuteczność systemu identyfikowalności

/appFiles/site_180/images/autor/WBxA4KJgyVOiTeR.png

Autor: Katarzyna Kot

Dodano: 14 grudnia 2018
Czynniki warunkujące skuteczność systemu identyfikowalności

Po kilku skandalach żywnościowych – takich jak afera z przekroczonymi poziomami dioksyn w belgijskim drobiu i jajach czy choroba szalonych krów (BSE, encedalopatia gąbczasta), unijne prawo żywnościowe zostało uzupełnione o regulacje dotyczące identyfikowalności. W wyniku przeprowadzonych audytów określono najsłabsze punkty dotyczące bezpieczeństwa żywności oraz usystematyzowano sposób przeprowadzania urzędowych kontroli w zakresie śledzenia jakościowego i ilościowego żywności, wymagań w zakresie jej oznakowania oraz etykietowania.

Pozostało jeszcze 94 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 8 - Lipiec 2019

AJM08 okładka

Nr 8, Lipiec 2019

Dostępny w wersji elektronicznej