• Bezpieczeństwo żywienia
  • Orzecznictwo
  • |
  • Z praktyki
  • |
  • Znakowanie produktów
  • |
  • Podcasty
  • |
  • Strefa innowatora
  • Bezpieczeństwo ŻywnościBezpieczeństwo Żywności
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Orzecznictwo
  • Z praktyki
  • Znakowanie produktów
  • Podcasty
  • Strefa innowatora

Nr 24, Listopad 2020

  • Lista wydań
  • 2020
  • Nr 24, Listopad 2020

Jak bezpiecznie i zgodnie z prawem gospodarować odpadami

  • 6 listopada 2020
  • Patrycja Kaler

Każdy zakład produkcji spożywczej powinien wywiązywać się z obowiązków wynikających z przepisów prawa środowiskowego. Jednym z priorytetów polityki środowiskowej pozostaje kwestia minimalizowania ilości odpadów i zagospodarowania ich zgodnie z prawem. W artykule prezentujemy praktyczne sposoby zarzadzania i reorganizacji, by lepiej sprostać wymogom ochrony środowiska. »

  • AktualnościNowości
Więcej

Jak ubiegać się o znak jakości “Poznaj Dobrą Żywność”?

  • 6 listopada 2020

Głównym celem Programu PDŻ – Poznaj Dobrą Żywność jest informowanie o wysokiej jakości produktów żywnościowych. Udział w Programie jest dobrowolny i co najważniejsze bezpłatny. W programie mogą uczestniczyć przedsiębiorcy Państw Członkowskich Unii Europejskiej. »

  • Baza wiedzyAktualności
Więcej

Jakim odpadem będą zużyte maseczki ochronne. Pytania od Czytelników

  • 6 listopada 2020

Jakim odpadem będą zużyte maseczki ochronne stosowane profilaktycznie w związku z koronawirusem przez pracowników? Czy to zwykła zużyta odzież, czy już potencjalny materiał niebezpieczny, medyczny – zakaźny?                              »

  • AktualnościNowości
Więcej

Numer 24, Listopad 2020

  • 6 listopada 2020
  • 2020Nr 24, Listopad 2020
Więcej

Rolnictwo ekologiczne - ukryty potencjał

  • 6 listopada 2020

Strategia “Od pola do stołu” i “Strategia na rzecz bioróżnorodności” wyznaczają ambitne cele dla sektora rolnego, aby zapewnić jego gotowość na dostosowanie się do założeń Europejskiego Zielonego Ładu. Rolnictwo ekologiczne będzie kluczowym elementem w procesie przejścia w stronę bardziej zrównoważonego systemu żywnościowego i lepszej ochrony różnorodności biologicznej" . »

  • AktualnościNowości
Więcej

Strategia od Pola do Stołu - jak wpłynie na produkcję żywności?

  • 6 listopada 2020
  • Katarzyna Kot

Kiedy  Komisja Europejska opublikowała długo oczekiwaną strategię „od pola do stołu”, natychmiast pojawiły się głosy zwolenników, jak i przeciwników. Strategia jest częścią Europejskiego Zielonego Ładu - najbardziej ambitnego pod względem środowiskowym wniosku legislacyjnego nowej Komisji, której pięcioletnia kadencja rozpoczęła się w grudniu ubiegłego roku. »

  • AktualnościNowości
Więcej
387638793878388238773880

Akty prawne

E-booki

Wzory dokumentów

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz urpawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip

wiper-pixel