• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

Nr 50, grudzień 2022

  • Lista wydań
  • 2022
  • Nr 50, grudzień 2022

Skuteczne kontrole zagrożeń mikrobiologicznych w świeżych produktach według FAO, WHO

  • 12 grudnia 2022

Organizacja Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) oraz Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) opublikowały podsumowanie ostatnich wspólnych spotkań ekspertów ds. oceny ryzyka mikrobiologicznego (JERMA) dotyczących zapobiegania i kontroli zagrożeń mikrobiologicznych w świeżych owocach i warzywach. »

  • 2022Nr 50, grudzień 2022
Więcej

Lista kontrolna – szkodniki

  • 12 grudnia 2022

Istnieją dwa podstawowe sposoby wykrywania inwazji szkodników: aktywny, w którym ktoś sprawdza prawdopodobne miejsca i przedmioty; oraz pasywny, w którym pułapka zbiera szkodniki lub wskazuje ich obecność. »

  • 2022Nr 50, grudzień 2022
Więcej

Orzecznictwo: Jak poprawnie klasyfikować produkt jako żywność specjalnego przeznaczenia medycznego FSMP?

  • 12 grudnia 2022

Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej (TSUE) w wyroku opublikowanym 27 października 2022 r. stwierdził, że: „do celów takiej kwalifikacji nie wystarczy, że pacjent, spożywając tę żywność, odniesie z tego ogólną korzyść, ponieważ zawarte w niej substancje przeciwdziałają zaburzeniu lub łagodzą jego objawy”. Sprawdź, jakie kryteria musi spełniać żywność, aby mogła być zaklasyfikowana jako żywność specjalnego przeznaczenia medycznego w świetle wyroku TSUE. Jest to tym bardziej istotne, że wyrok TSUE dotyczy stosowanych aktualnie przepisów, nie ma okresu przejściowego umożliwiającego dostosowanie produktu do kwalifikacji. »

  • 2022Nr 50, grudzień 2022
Więcej

System jakości dla początkujących – krok po kroku od zera do IFS GLOBAL MARKETS część 2

  • 12 grudnia 2022

System IFS Global Markets jest idealną alternatywą dla małych i początkujących przedsiębiorstw spożywczych, które nie są w stanie od razu sprostać wymaganiom IFS Food Standard. »

  • 2022Nr 50, grudzień 2022
Więcej

Zmiany w HACCP: jak uwzględnić ułatwienia/elastyczność w zakresie wdrażania

  • 12 grudnia 2022

Komisja Europejska zwraca uwagę na elastyczność przewidzianą w stosowaniu dobrych praktyk higienicznych i procedur opartych na zasadach HACCP, biorąc pod uwagę charakter działalności i wielkość przedsiębiorstwa. »

  • 2022Nr 50, grudzień 2022
Więcej

Nr 50 Grudzień 2022

  • 12 grudnia 2022
  • 2022Nr 50, grudzień 2022
Więcej
411141094106411041084105

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip