6 kroków do skutecznego zarządzania dostawcami! Krok 1. Jak przeprowadzić audyt dostawców?

/appFiles/site_180/images/autor/ZUp1WynBb6XzaKi.png

Autor: Klaudia Kałwa

Dodano: 20 stycznia 2019
6 kroków do skutecznego zarządzania dostawcami! Krok 1. Jak przeprowadzić audyt dostawców?

Surowce, które przedsiębiorca chce wykorzystać, powinny być kupowane wyłącznie od zatwierdzonych dostawców wymienionych w odpowiednich specyfikacjach, ewentualnie bezpośrednio od producenta. Jednym z czynników wpływających na zapewnienie bezpieczeństwa żywności są dostawcy zarówno surowców głównych, jak i pomocniczych oraz dostawcy usług. Dlatego też prawidłowo przeprowadzona w przedsiębiorstwie kwalifikacja i ocena dostawców korzystnie wpływa na poziom zapewnienia bezpieczeństwa wytwarzanej żywności.

Pozostało jeszcze 91 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 13 - Grudzień 2019

AJM013 okładka

Clean label czyli czego chcą konsumenci

Dostępny w wersji elektronicznej