• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

AJM65

  • Lista wydań
  • 2024
  • AJM65

BRCGS dla materiałów opakowaniowych w wersji 6

  • 10 marca 2024

W dzisiejszym globalnym środowisku biznesowym zapewnienie wysokiej jakości i bezpieczeństwa materiałów opakowaniowych stało się kluczowym wyzwaniem dla producentów i dostawców. Norma BRCGS (British Retail Consortium Global Standard) dla materiałów opakowaniowych w wersji 6 stanowi odpowiedź na te wyzwania, oferując kompleksowy zestaw wymagań zapewniających bezpieczeństwo, legalność i jakość opakowań. »

  • Aktualności
Więcej

Nanoopakowania

  • 10 marca 2024

Zmiana projektów opakowań, dodawanie informacji na etykietach, a nawet zmiana nazwy marki to powszechna taktyka stosowana, aby nakłonić konsumentów dbających o zdrowie do zakupu produktów. Co więcej, w epoce czwartej rewolucji przemysłowej (zwanej Przemysłem 4.0) rozwój opakowań przeżył ogromny impuls dzięki innowacjom cyfrowym i pojawiającym się technologiom, które towarzyszyły tej rewolucji. »

  • Aktualności
Więcej

Nowe obowiązki: poznaj „normy handlowe” w sektorze owoców i warzyw

  • 10 marca 2024

Komisja Europejska – rozporządzeniem delegowanym (UE) 2023/2429, w ramach reformy „norm handlowych” w sektorze owoców i warzyw – wprowadza obowiązek wskazania na etykiecie pochodzenia suszonych owoców i orzechów, suszonych fig, suszonych winogron, bananów dojrzewających w UE. »

  • Aktualności
Więcej

Nr 65 Marzec 2023

  • 10 marca 2024
  • 2024AJM65
Więcej

Salmonelloza: epidemiologia i patogeniczność, zwalczanie

  • 10 marca 2024

Nasilenie infekcji Salmonellą zależy od konkretnego szczepu odpowiedzialnego za infekcję i od stanu zdrowia żywiciela. Dzieci do 5. roku życia, osoby starsze i dorośli z obniżoną odpornością stanowią specyficzną grupę bardziej podatną na salmonellozę. »

  • Aktualności
Więcej

Sztuczna inteligencja (AI) w produkcji żywności

  • 10 marca 2024

Wyzwania związane z ograniczeniem chorób przenoszonych przez żywność są wieloaspektowe i złożone oraz znacznie różnią się w zależności od regionu, kraju oraz konkretnego patogenu i żywności, której dotyczy problem. W wielu krajach obciążenie chorobami przenoszonymi przez żywność jest w zasadzie nieznane, głównie ze względu na brak zarówno systemów nadzoru zdrowia publicznego, jak i systematycznego nadzoru żywności pod kątem patogenów przenoszonych przez żywność. Jak można w tym celu wykorzystać AI? »

  • Aktualności
Więcej
428042794278427542774276

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip