Gluten w procesie przetwarzania żywności

Dodano: 25 sierpnia 2020
Gluten w procesie przetwarzania żywności

Opracowanie receptur bezglutenowego ciasta chlebowego to trudne wyzwanie ze względu na charakterystyczne właściwości wypiekowe surowców niezawierających białek glutenowych. Nie bez znaczenia jest również fakt, że pieczywo bezgultenowecharakteryzuje się mniejszą objętością, co przekłada się na gorszą strukturę miękiszu, przez co ma mniejsze walory smakowe i wizualne.

Pozostało jeszcze 93 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 27 - Numer 27, luty 2021

Okładka_JM

Gluten – regulacje szczególne. Jak informować o obecności glutenu

Dostępny w wersji elektronicznej