• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

Nr 44, lipiec 2022

  • Lista wydań
  • 2022
  • Nr 44, lipiec 2022

Innowacje w żywności — Design Thinking

  • 4 czerwca 2022

Nowe podejście do innowacji w branży spożywczej — podejście Design Thinking kwestionuje silną orientację na produkt, która wciąż jest silnie zaznaczona w przemyśle spożywczym. Badacze zachowań konsumenckich są głęboko przekonani, że podejście oparte na orientacji na produkt powinno odejść do lamusa. Innowacje w sektorze spożywczym powinny być znacznie bardziej zorientowane na użytkownika. »

  • 2022Nr 44, lipiec 2022
Więcej

PEM w małej firmie. Jak wdrożyć program PEM

  • 4 czerwca 2022

Program monitorowania środowiska (PEM) w łatwy sposób pozwoli ocenić skuteczność ogólnych praktyk higienicznych i dostarczy niezbędnych informacji, aby zapobiec możliwemu skażeniu mikrobiologicznemu produktów spożywczych. Celem programu PEM jest proaktywne poszukiwanie i niszczenie mikroorganizmów w środowisku. »

  • 2022Nr 44, lipiec 2022
Więcej

Przydatne bazy danych i aplikacje żywnościowe

  • 4 czerwca 2022
  • Klaudia Kałwa

W dzisiejszych czasach wraz ze wzrostem świadomości konsumenckiej na temat zdrowego żywienia zmniejsza się ilość wolnego czasu, którą moglibyśmy spożytkować na analizowanie składów wybranych produktów, aktualizację wiedzy odnośnie ich wartości odżywczej oraz niekiedy ich wpływu na nasze zdrowie. »

  • 2022Nr 44, lipiec 2022
Więcej

Roślinne zamienniki/analogi jaj

  • 4 czerwca 2022
  • Klaudia Kałwa

Szacuje się, że w Europie do 2030 roku popyt na jajka wzrośnie o 20%. Niestety, w ciągu ostatnich dziesięcioleci kilka krytycznych czynników wpłynęło na przemysł jajczarski. Wśród nich są narastające problemy związane z alergiami na jajka oraz ciągłe dyskusje na temat wpływu spożywania jaj, na poziom cholesterolu we krwi. »

  • 2022Nr 44, lipiec 2022
Więcej
4052405340544055

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip