• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

NR 46, sierpień 2022

  • Lista wydań
  • 2022
  • NR 46, sierpień 2022

Greenwashing w świetle obowiązującego prawa

  • 9 sierpnia 2022

Czy przedsiębiorcy mogą składać deklaracje o ekologicznym charakterze produkcji żywności? Czy w świetle obowiązującego prawa dozwolone są oświadczenia typu „świadomy”, „przyjazny dla środowiska”, „zrównoważony”? »

  • 2022NR 46, sierpień 2022
Więcej

I konkurs programu pn. Program rządowy NUTRITECH – żywienie w świetle wyzwań poprawy dobrostanu społeczeństwa oraz zmian klimatu

  • 9 sierpnia 2022

Celem głównym programu jest zwiększenie dostępności produktów i rozwiązań w zakresie prawidłowego żywienia w perspektywie do roku 2030 poprzez wdrożenie wyników prac badawczo-rozwojowych, uwzględniając zasady zrównoważonego rozwoju. Całkowity budżet I konkursu to 100 mln zł. »

  • 2022NR 46, sierpień 2022
Więcej

Jaja kurze

  • 9 sierpnia 2022
  • Klaudia Kałwa

Jaja kurze uważane są za doskonałe pożywienie. Białko jaja to naturalne źródło wysokiej jakości białka, bogate w niezbędne aminokwasy. Żółtko jest źródłem antyoksydantów, aromatycznych aminokwasów, karotenoidów, witamin, fosfolipidów i białek, które nie tylko dostarczają wartości odżywczych, ale także wykazują działanie prozdrowotne i mogą zapobiegać m.in. chorobom serca. Z kolei skorupka jaja dostarcza dobrze przyswajalnych przez organizm minerałów, z których najważniejszy jest wapń. »

  • 2022NR 46, sierpień 2022
Więcej

Listeria monocytogenes badania przechowalnicze, część II

  • 9 sierpnia 2022

Bardzo ważnym elementem w produkcji bezpiecznej żywności jest wysoka świadomość oraz zaangażowanie osób odpowiedzialnych za zarządzanie zakładem. Zróżnicowany zakres wiedzy i kompetencji wśród pracowników przedsiębiorstw oraz pracowników zespołów ds. jakości ma znaczący wpływ na poziom spełnienia standardów jakości i bezpieczeństwa żywności.  »

  • 2022NR 46, sierpień 2022
Więcej

Nr 46 Sierpień 2022

  • 9 sierpnia 2022
  • 2022NR 46, sierpień 2022
Więcej

Organizmy wskaźnikowe i powietrze klasy spożywczej

  • 9 sierpnia 2022

Zanieczyszczenie mikrobiologiczne w przemyśle spożywczym jest poważnym problemem. Ponieważ ten rodzaj zanieczyszczenia bezpośrednio wpływa na bezpieczeństwo produktów, producenci muszą wziąć pod uwagę wszystkie potencjalne źródła zanieczyszczenia. Zanieczyszczone sprężone powietrze, powietrze otoczenia lub powierzchnie mogą mieć negatywny wpływ na bezpieczeństwo i jakość produktów spożywczych i napojów. »

  • 2022NR 46, sierpień 2022
Więcej

Platforma odporności łańcucha dostaw

  • 9 sierpnia 2022

Zarejestruj swoją firmę, aby połączyć się z nowymi partnerami i zabezpieczyć swój międzynarodowy łańcuch dostaw! »

  • 2022NR 46, sierpień 2022
Więcej

Przykład procedury wycofywania żywności na podstawie wytycznych WHO

  • 9 sierpnia 2022
  • 2022NR 46, sierpień 2022
Więcej
40724070406740694073407440714068

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip