Materiały do audytu wewnętrznego: zapobieganie i zwalczanie występowania szkodników  w zakładach produkujących żywność

/appFiles/site_180/images/autor/WBxA4KJgyVOiTeR.png

Autor: Katarzyna Kot

Dodano: 14 grudnia 2018
Materiały do audytu wewnętrznego: zapobieganie i zwalczanie występowania szkodników  w zakładach produkujących żywność

Zwalczanie szkodników jest częścią Dobrej Praktyki Produkcyjnej i warunkiem niezbędnym dla procedur opierających się na systemie HACCP. Jako integralna część systemu, powinna być prowadzona ze starannością oraz właściwie udokumentowana. W każdym zakładzie powinien funkcjonować system kontroli i monitorowania obecności szkodników, jak również program stosowania odpowiednich środków zabezpieczających, adekwatnych do charakterystyki produkcyjnej danego zakładu i jego otoczenia.

Pozostało jeszcze 95 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Dołącz do prenumeratorów magazynu

"Bezpieczeństwo żywności w praktyce"

Sprawdź ofertę »
W serwisie znajdziesz:
  • Informacje, o wszystkich zmianach przepisów, norm polskich lub europejskich, które mają związek z bezpieczeństwem żywności.
  • Poznasz trendy żywnościowe, a także praktyczne wskazówki, dzięki którym łatwiej będzie Ci zdobyć certyfikaty jakości lub oznakować produkty.
  • Gotowe wzory dokumentów i pomoc eksperta.

Logowanie

Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła


Najnowszy numer

Nr 8 - Lipiec 2019

AJM08 okładka

Nr 8, Lipiec 2019

Dostępny w wersji elektronicznej