• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

Nr 14, Styczeń 2020

  • Lista wydań
  • 2020
  • Nr 14, Styczeń 2020

Bezpieczeństwo żywności nr 14, styczeń 2020 r.

  • 3 stycznia 2020
  • 2020Nr 14, Styczeń 2020
Więcej

BRC GLOBAL STANDARD dla opakowań – zmiany wprowadzone w 6 wersji

  • 3 stycznia 2020
  • Patrycja Kaler

Zmiany w standardzie BRC dla opakowań i materiałów opakowaniowych zostały opracowane przez grupy robocze złożone z producentów opakowań, sprzedawców detalicznych, właścicieli marek, firmy pakujące do gastronomii, jednostki certyfikujące i niezależnych ekspertów technicznych. »

  • Aktualności
Więcej

Dodatki funkcjonalne stosowane w branży mięsnej

  • 3 stycznia 2020
  • Klaudia Kałwa

Dodatkiem do żywności nazywamy wszystko, co dodaje się do produktu w czasie jego wytwarzania i co staje się składnikiem wyrobu gotowego. Ponieważ dodatki te odgrywają specyficzną, lecz zamierzoną rolę technologiczną (również sensoryczną), określa się je jako dodatki funkcjonalne. »

  • 2020Nr 14, Styczeń 2020
Więcej

Kraj pochodzenia mięsa bardziej widoczny – propozycja zmiany w rozporządzeniu

  • 3 stycznia 2020

Ministerstwo Rolnictwa zaproponowało nowelizacje Rozporządzenia w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych. Proponowana zmiana ma na celu umożliwienie konsumentom otrzymania dodatkowej informacji o kraju pochodzenia mięsa świeżego, schłodzonego i zamrożonego ze świń, owiec, kóz i drobiu w obrocie detalicznym w formie graficznej, tj. pod postacią wizerunku flagi państwa pochodzenia. »

  • Aktualności
Więcej

Słodziki w przemyśle cukierniczym

  • 3 stycznia 2020
  • Klaudia Kałwa

Według raportów globalny rynek produktów cukierniczych w 2018 r. został wyceniony na około 63,62 mld USD, zaś oczekuje się, że do 2025 r. wygeneruje około 97,38 mld USD. Tak prężnie rozwijający się rynek przy coraz większej świadomości konsumentów na temat zdrowego stylu życia wymaga stworzenia całkiem nowych produktów, które mimo, iż w dalszym ciągu będą „słodką przekąską” ich wartość odżywcza będzie dużo lepsza. »

  • 2020Nr 14, Styczeń 2020
Więcej
37813782378537833784

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip