• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

Nr 39, luty

  • Lista wydań
  • 2022
  • Nr 39, luty

Audyt wewnętrzny – kontrola szkodników

  • 15 stycznia 2022

Lista kontrolna zintegrowanego zarządzania szkodnikami pomoże sprawdzić teren zakładu pod kątem obecności szkodników i warunków, które zapewniają im możliwości przetrwania i/lub rozmnażania. »

  • 2022Nr 39, luty
Więcej

Nr 39 Luty 2022

  • 15 stycznia 2022
  • 2022Nr 39, luty
Więcej

Rolnictwo ekologiczne – szanse i zagrożenia dla producentów żywności. Co się zmieniło w 2022 roku?

  • 15 stycznia 2022

Patrząc na rozwój rynku produktów ekologicznych certyfikowanych, nie sposób dostrzec systematycznego rozwoju. Do niedawna żywność ekologiczna sprzedawana była w małych, lokalnych punktach. Dziś obecność ekologicznych alei handlowych w hipermarketach czy dyskontach nikogo już nie dziwi. »

  • 2022Nr 39, luty
Więcej

Zafałszowana żywność: raport KE na temat autentyczności ziół i przypraw

  • 15 stycznia 2022

Podejrzewa się, że prawie jedna piąta wszystkich ziół i przypraw sprzedawanych w UE jest podrabiana. Wyniki pierwszego skoordynowanego planu kontroli ziół i przypraw zapoczątkowanego przez DG SANTE i przeprowadzonego przez dwadzieścia jeden państw członkowskich UE, Szwajcarię i Norwegię, nie napawają optymizmem. »

  • 2022Nr 39, luty
Więcej

Zrównoważony system żywnościowy – co czeka producentów żywności

  • 15 stycznia 2022

Rośnie liczba konsumentów, którzy gotowi są zmienić sposób odżywiania ze względu na ochronę planety i jej naturalnych zasobów. Stanowisko Parlamentu Europejskiego z października 2021 r. dało Komisji Europejskiej impuls do rozwijania jej planów w kierunku zrównoważonego systemu żywnościowego. »

  • 2022Nr 39, luty
Więcej
40144013401740154016

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip