• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

Strefa innowatora

  • Strefa innowatora

Przepis na innowację: połączyć tradycję z nowoczesnością

  • 7 października 2020

Zapraszam do lektury wywiadu z panem dr inż. Łukasz Łopusiewiczem z Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych na Wydziale Nauk o Żywności i Rybactwa Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie. »

  • Aktualności
Więcej

Ostatnie dni naboru do trzeciej edycji akceleratora foodtech.ac, rozwijającego innowacyjne start-upy z sektora spożywczego.

  • 25 września 2020

Tylko do końca tygodnia (27 września; godz. 23:59) można zgłaszać swoje pomysły na rewolucyjne rozwiązania z obszaru foodtech. Pandemia koronawirusa uwypukliła potrzeby usprawnień w sektorze spożywczym - zarówno w bezpieczeństwie produkcji, jak i łańcuchach dostaw. W odpowiedzi na to foodtech.ac po raz kolejny poszukuje najbardziej obiecujących pomysłów na biznesowe rozwiązania w sektorze agri-food, które przejdą intensywny 8-tygodniowy program pod okiem mentorów. »

  • Aktualności
Więcej

Food Industry Support - platforma, która wspiera przedsiębiorców wytwarzających żywność

  • 10 września 2020

Zapraszam na rozmowę z Maciejem Ratajczakiem - twórcą i dyrektorem zarządzającym platformą Food Industry Support. »

  • Aktualności
Więcej

Kamera termowizyjna

  • 5 sierpnia 2020

Jeśli decyzją GIS ze względu na sytuację epidemiologiczną, pracodawca będzie zobowiązany do pomiaru temperatury, pracownicy służby bhp będą musieli zmierzyć się z nie lada wyzwaniem. Pomiar musi być przeprowadzony z zachowaniem należytej staranności, w jak najkrótszym czasie oraz dawać wyniki nie obarczone błędem. »

  • Strefa innowatora
Więcej

Dodatki do żywności - przegląd wybranych kategorii

  • 23 lipca 2020
  • Klaudia Kałwa

W dzisiejszych czasach zmiany społeczne spowodowały szybką ewolucję podaży żywności w Europie i na całym świecie. Podczas gdy malejący odsetek populacji zajmuje się pierwotną produkcją żywności, coraz częściej wymagamy większej różnorodności niż kiedykolwiek wcześniej w jedzeniu, które spożywamy. Spełniając wymagania konsumentów dotyczących różnorodności i wygody dzięki produktom spożywczym, które są jednocześnie zdrowe, bezpieczne i niedrogie, można osiągnąć, stosując nowoczesną technologię przetwarzania żywności, w tym różnorodne dodatki, które dzięki rygorystycznym testom okazały się przydatne i bezpieczne. »

  • Strefa innowatora
Więcej

Rozporządzenie dotyczące oświadczeń i jego cel

  • 4 listopada 2019

Najważniejszym aktem w Unii Europejskiej, który reguluje zasady stosowania oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych jest rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1924/2006 z dnia 20 grudnia 2006 r. w sprawie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących żywności, które było potem kilkukrotnie zmieniane.  »

  • 2019Nr 12, listopad 2019
Więcej

Etykietowanie żywności

  • 1 października 2019

Informacje umieszczane na produktach spożywczych są bardzo istotnym elementem całości produktu i powinny być one dostoswane zarówno do istniejących rozporządzeń jak przede wszystkim do potrzeb konsumenta. Dostarczanie informacji żywieniowych jest obligatoryjne. »

  • 2019Nr 11, Październik 2019
Więcej
3875385038493842384037643760

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip