• Bezpieczeństwo żywienia
  • |
  • Bezpieczeństwo żywności
  • Aktualności
  • |
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • |
  • Dietetyka
  • |
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności w praktyceBezpieczeństwo żywności w praktyce
  • x

    Wyszukaj na stronie:

  • Zaloguj się »
  • Zamów »
  • x
  • Aktualności
  • Prawo o żywności
    • Prawo unijne
    • Prawo krajowe
  • Dietetyka
  • Standardy jakości
  • Bezpieczeństwo żywności

Przydatne narzędzia

  • PodcastyPodcasty i wideo porady
  • ChecklistyChecklisty i procedury
  • E-bookiE-booki
  • MagazynMagazyn
PodcastyPodcasty i wideo porady ChecklistyChecklisty i procedury E-bookiE-booki MagazynMagazyn

Aktualności

  • Aktualności
tabletki

Co powinieneś wiedzieć o oświadczeniach zdrowotnych

  • 23 listopada 2018
  • Monika Zboralska

Prawidłowe sformułowanie i zastosowanie oświadczenia zdrowotnego przy jednoczesnym zapewnieniu atrakcyjnej formy przekazu ma kluczowe znaczenie dla marketingu, reklamy i promocji produktu. Sprawdź, co powinieneś wiedzieć, by stosować je zgodnie z przepisami. »

  • Aktualności
Więcej
wykres słupkowy na liczydle

Jak deklarować QUID?

  • 23 listopada 2018
  • Joanna Olszak

Ciekawym i często trudnym zagadnieniem jest deklarowanie na etykiecie ilościowej zawartości niektórych składników produktów, czyli tzw. QUID (ang. Quantitative Ingredient Declarations). Zgodnie z artykułem 22 rozporządzenia 1169/2011 oznaczenie ilości składnika lub kategorii składników użytych do wytwarzania lub przygotowania danego środka spożywczego jest obowiązkowe, gdy dany składnik lub kategoria składników występują w nazwie środka spożywczego lub są zwykle kojarzone z tą nazwą przez konsumenta, są podkreślone w etykietowaniu słownie, obrazowo lub graficznie oraz gdy są istotne w celu scharakteryzowania danego środka spożywczego i odróżnienia go od produktów, z którymi mógłby być mylony ze względu na jego nazwę lub wygląd. Jak zatem prawidłowo deklarować QUID? »

  • Aktualności
Więcej
bezpieczenstwozywnosci.wip.pl

Jak przechowywać żywność w warunkach polowych? Poradnik

  • 29 lutego 2024
  • Artykuł sponsorowany

Survival to niezwykle ciekawa forma aktywności, jednak dłuższe przetrwanie w warunkach polowych może być niemałym wyzwaniem. Szczególnie problematyczną kwestią dla osób decydujących się na wzięcie udziału w sztuce przetrwania jest przechowywanie żywności. Brak lodówki sprawia bowiem, że jedzenie może się szybko zepsuć. Istnieją jednak wskazówki, dzięki którym poradzenie sobie z jedzeniem podczas aktywności outdoorowych będzie znacznie prostsze.  »

  • Aktualności
Więcej
  Jak zmniejszyć liczbę kalorii w codziennej diecie?

Jak zmniejszyć liczbę kalorii w codziennej diecie?

  • 10 stycznia 2024
  • Artykuł sponsorowany

Wiele osób chętnie wprowadziłoby rozwiązania do swojej diety, które pozwolą na zrzucenie wagi. Negatywnie na to wpływa wizja liczenia kaloryczności każdego posiłku i makroskładników. Wynika to z faktu, że nie każdy ma na to czas i chęci. Należy jednak wiedzieć, że nie trzeba restrykcyjnie trzymać diety, aby pozytywnie wpłynąć na swoją wagę i samopoczucie. Istnieje kilka prostych rozwiązań, które znacząco ograniczają ilość spożywanych dziennie kalorii. »

  • Aktualności
Więcej
  • « pierwsza
  • «
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • »
  • ostatnia »
3629362842714253

Akty prawne

E-booki

Checklisty i procedury

Zapisz się na bezpłatny newsletter
 
   

Odbierz e-book w
prezencie!

Kontrola w zakładzie produkcyjnym - jakie masz uprawnienia i obowiązki

Informacje

  • Redakcja
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Oferta

Kontakt

  • Wiedza i Praktyka
    ul. Łotewska 9a
    03-918 Warszawa
  • Centrum Obsługi Klienta
    Czynne: pn-pt w godz. 8:00-17:00
    Telefon: 22 518 29 29
    Fax: 22 617 60 10
  • Email: cok@wip.pl

© Wiedza i Praktyka

/WiedzaiPraktyka

/wip